Podizanje kapaciteta u području zagovaranja i stvaranja unutar YMI projekta

Youth Power, CARE International Balkans partnerska organizacija, bila je dio obuke „Budućnost za mlade: Mladi ljudi kao lideri obrazovanja životnih vještina na Balkanu, Izgradnja kapaciteta partnerskih organizacija u području strateškog i pametnog zagovaranja“. Glavni cilj ove aktivnosti bio je podizanje kapaciteta partnerskih organizacija u području zagovaranja i stvaranje utjecaja objavljivanja u projektnim inicijativama i akcijama zagovaranja. Trodnevni trening, od 23. do 27. veljače, održan je u Beogradu, Srbija.

Identifikacija ciljeva, izrada planova, identifikacija donositelja odluka, umrežavanje i stvaranje zagovaračkog partnerstva teme su koje su obrađene u okviru ovog treninga. Više od 15 sudionika iz 8 partnerskih organizacija bilo je prisutno na ovom treningu. Ova aktivnost pomogla je partnerskim organizacijama da povećaju vještine, kompetencije i kapacitete uključene u program YMI.

Aktivnost je realizovana u okviru projekta Inicijativa mladića III (YMI – Young Men Initiative): “Promovisanje zdravijih životnih stilova i smanjenje interpersonalnog nasilja među mladima u Bosni i Hercegovini osporavanjem rodnih stereotipa III”, koji podržavaju Vlada Švicarske, OAK Fondacija, Austrijska razvojna agencija i CARE International Bosna i Hercegovina.