Moja poruka za Međunarodni dan žena je…

Naši članovi Budi Muško Kluba Mostar su povodom Međunarodnog dana žena organizirali uličnu akciju na Španjolskom trgu Mostar. Cilj ulične akcije je bio ukazati probleme koji su i dalje zastupljeni u našem društvu kada je u pitanju ravnopravnost spolova i cilj je potaknuti javnost da poduzmu određene korake koji bi nas doveli do jednakosti u društvu.

Cijela akcija se sastojala od sudjelovanja prolaznika u kvizu koji se sastojao od pitanja vezanih za položaj žena u društvu. Kao nagradu u sudjelovanju, svaki prolaznik je dobio poslasticu. Pokraj kviza, prolaznici su imali priliku na plakatima napisati poruke upućene ženama diljem svijeta. “Budite uporne, hrabre, vrijedne i samouvjerene. Žena si, možeš sve” je jedna od poruka prolaznika.

Naši članovi Budi Muško KIuba i volonteri nevladine organizacije Youth Power su imali priliku razgovarati s prolaznicima o trenutnom položaju žena u našem društvu. Nažalost, dosta ljudi smatra da žene još uvijek nisu ravnopravne i misle da će se to teško promijeniti, osobito u našoj zajednici. Upravo zbog toga smatramo da je potrebno svaki dan isticati postignuća žena i graditi raznolik i inkluzivan svijet.

Youth Power već dugi niz godina provodi radionice i trening tečajeve na temu ravnopravnosti spolova i svake godine na Međunarodni dan žena nastojimo podići svijesti o važnosti ovog dana i borbe za jednakost u društvu.

Aktivnost je realizovana u okviru projekta Inicijativa mladića III (YMI – Young Men Initiative): “Promovisanje zdravijih životnih stilova i smanjenje interpersonalnog nasilja među mladima u Bosni i Hercegovini osporavanjem rodnih stereotipa III”, koji podržavaju Vlada Švicarske, OAK Fondacija, Austrijska razvojna agencija i CARE International Bosna i Hercegovina.