Ništa ne svijetli jače kao prava ljubav

Volonteri nevladine organizacije Youth Power su na Dan Zaljubljenih na ulicama grada Mostara dijelili ljubav i fotografije prolaznicima. Ulična akcija pod nazivom „Fotografije ljubavi“ je privukla mnoge znatiželjne prolaznike. Članovi Budi Muško Kluba su htjeli na ovaj način poslati poruku građanima da bi nas ljubav trebala spajati bez obzira na naše različitosti.

Ulična akcija je počela u ranim jutarnjim satima ispred tržnog centra Mepas Mall. Prolaznici su imali priliku slikati se sa volonterima sa svjetlećim srcem. „Ništa ne svijetli jače kao prava ljubav“ je zajednička poruka volontera. Koristili su par dodatnih rekvizita kako bi fotografije učinili zabavnijim. Svaki od prolaznika je dobio svoju fotografiju i tim poklonom smo namamili mnoge osmijehe. Ulična akcija je trajala par sati i uspješno je završena s obzirom na jaku kišu koja nije uspjela pokvariti raspoloženje volontera i prolaznika. 

Nevladina organizacija Youth Power redovito obilježava Valentinovo raznim uličnim i online kampanjama. Ovaj dan nosi posebnu poruku i značenje i nastojimo uvijek podsjetiti ljude da se volimo bez obzira na naše različitosti. 

“Aktivnost je realizovana u okviru projekta Inicijativa mladića III (YMI – Young Men Initiative): “Promovisanje zdravijih životnih stilova i smanjenje interpersonalnog nasilja među mladima u Bosni i Hercegovini osporavanjem rodnih stereotipa III”, koji podržavaju Vlada Švicarske, OAK Fondacija, Austrijska razvojna agencija i CARE International Bosna i Hercegovina.”