Digital entrepreneurship education for adults with different abilities

  • Projekt: Digital entrepreneurship education for adults with different abilities
  • Trajanje projekta: 1.12.2020. – 31.10.2022.
  • Referenca projekta: 2020-1-DE02-KA204-007719
  • Iznos granta: 282.603,00 €
  • Donor: DE02 – Nationale Agentur Bildung für Europa beim Bundesinstitut für Berufsbildung

Sažetak:

U posljednje vrijeme svjedoci smo visoke stope nezaposlenosti, posebno za odrasle osobe s invaliditetom koje imaju poteškoće u zapošljavanju i prikupljanju relevantnog iskustva za svoju (buduću) karijeru. Samozapošljavanje i poduzetništvo pokazalo se vrijednom opcijom za izgradnju karijere. Međutim, s razvojem IT sektora, klasična „offline“ poduzeća ne donose dovoljno klijenata i profita i zbog toga ne opstaju dugo. Vjerujemo da samozapošljavanje mladih u digitalnom poduzetništvu može smanjiti nezaposlenost odraslih osoba s invaliditetom.

Ovim projektom odgovaramo na potrebe definirane od strane institucija, kao i na potrebe vlastitih edukatora i korisnika. Promoviramo digitalno poduzetništvo odraslih s invaliditetom i kvalitetno osnaživanje naših odraslih edukatora da mogu organizirati kvalitetno (digitalno) obrazovanje o poduzetništvu naših korisnika.

Proizvodimo intelektualne outpute koji će poslužiti kao kvalitetan materijal upravljanja znanjem za obrazovanje sadašnjih i budućih odraslih edukatora za osnaživanje i mentorstvo korisnika digitalnog poduzetništva, kao i mrežni (e-learning) tečaj za izravno obrazovanje za pokretanje digitalnog poduzetništva.

Ciljevi projekta:

  • Ohrabriti nezaposlene odrasle osobe s invaliditetom za pokretanje digitalnog poduzetništva kroz nadahnjujuće, inovativne i suvremene priručnike, kao i internetskim tečajem.
  • Osnažiti naše odrasle edukatore i poboljšati menadžment znanje u našim organizacijama u teoriji i praksi za izgradnju kompetencija edukatora u digitalnom poduzetništvu za odrasle s invaliditetom, putem LTTA-e i inovativnog kurikuluma za edukaciju edukatora i korisnih alata s radionicama za korisnike.
  • Razmijeniti dobre prakse i razvijati dalje kvalitetno strateško partnerstvo između partnera iz 5 europskih zemalja s različitim realnostima u pogledu zapošljavanja i digitalnog poduzetništva.

Očekujemo sljedeće izravne sudionike / korisnike našeg projekta:

  • 14 zaposlenika / voditelja projekata i pomoćnika;
  • 18 učitelja / trenera / istraživača, tehničara koji rade na intelektualnim rezultatima;
  • 14 odraslih edukatora obučenih kao treneri za druge odrasle edukatore na našem LTTA-u;
  • 35 multiplikatora za obrazovanje odraslih koji će testirati rezultate s najmanje 140 mladih na lokalnoj razini;
  • 190 sudionika multiplikatora događaja

Projektne aktivnosti:

A1 – Project management
M1 – uvodni sastanak
O1 – Priručnik ““Exploring Digital Entrepreneurship for adults with different abilities
M2 – Drugi sastanak
O2 – Kurikulum „Empowering adult educators to encourage digital entrepreneurship start-ups among adults with different abilities
O3 – Priručnik „Mentorstvo i podrška odraslima s različitim sposobnostima za pokretanje digitalnog poduzetništva“
M3 – Treći sastanak
O4 – Tečaj e-učenja “Početni tečaj digitalnog poduzetništva za odrasle s različitim sposobnostima”
C1 – LTTA Obuka trenera
E1, E2, E3, E4, E5 – Otvorene konferencije u JI, HR, RS, IT, DE
M4 – evaluacijski sastanak

Provedbom ovog projekta organizacije će biti opremljene novim obrazovnim pristupima i alatima koji mogu biti učinkovitiji u radu s odraslima s invaliditetom i drugim manjim mogućnostima. Alati će biti dizajnirani da odgovore na specifične okolnosti i potrebe učenja ciljne skupine s kojom partnerske organizacije rade; a pilotirat će se s ispitnom skupinom već tijekom provedbe projekta. Uz to, mrežni obrazovni alat ima potencijal doseći korisnike koji inače nisu uključeni u aktivnosti neformalnog obrazovanja.