Priručnik za poduzetničko učenje, inteligenciju i razvoj načina razmišljanja kod odraslih

Ovaj priručnik zamišljen je kao inovativna publikacija sa relevantnim temama korisnim za razvoj poduzetničkog načina razmišljanja kod starijih osoba i odraslih sa smanjenim mogućnostima. Publikacija donosi sve najnovije nalaze i opise različitih osnovnih područja, karakteristika, ponašanja i vještina koje zajedno čine poduzetnički način razmišljanja i potiču aktivno djelovanje. Ona služi kao resurs za edukatore/ice za odrasle koji im pomaže u organiziranju daljnjeg obrazovanja, obuke i mentorstva korisnika/ca za promjenu načina razmišljanja i poticanje poduzetništva nove ere.

Priručnik pokriva sve važne i neophodne teme koje se odnose na uključivanje starijih i odraslih sa smanjenim mogućnostima u poduzetničko obrazovanje i razvoj vještina. Smatra se jedinstvenim sveobuhvatnim vodičem razvijenim u suradnji sa visoko profiliranim ekspertima/cama iz područja poduzetništva koji/e su uključeni/e u projekt, centrima i institucijama za obrazovanje odraslih, poduzetničkim kompanijama, organizacijama i habovima, zajedno sa vrsnim edukatorima/cama u području poduzetništva i obrazovanja odraslih, i psiholozima/gicama. Sve angažirane stručne osobe imaju iskustva u neformalnom obrazovanju i obrazovanju odraslih za poduzetništvo, što donosi odličnu kombinaciju stručnosti na ovu temu.

Imajući u vidu važnost rada u dinamičnom svijetu, inovativni dio ovog priručnika sastoji se iz detaljnog objašnjenja vještina 21. stoljeća za razvijanje poduzetničkog načina razmišljanja kod odraslih sa smanjenim mogućnostima. To uključuje najnovije informacije o potrebama za digitalne vještine, poznavanje medija i (digitalne) pismenosti, inovaciju i kreativnost, kritičko razmišljanje, kao i nekognitivne vještine koje su važne za razvoj poduzetničkog načina razmišljanja za starije i odrasle osobe.