CARE: Sastanak partnera u Sarajevu!

Youth Power je imao priliku biti dio partnerskog sastanka u Sarajevu, 29. rujna, gdje su se CARE, partneri iz Banja Luke (Perpetuum mobile), Sarajevo (IPD) okupili kako bi razgovarali o nekim važnim temama kao što je integracija Programa Y na sveučilištu gdje su partneri predstavili svoja postignuća i podijelili svoja iskustva i buduće planove.

Tim “YMI” više od desetljeća radi na ideji da obrazovni sustav BiH prihvati i profesionalno primjenjuju nove standarde za razvoj mladih i obrazovanje životnih vještina, među kojima je Program Y pokazao odlične rezultate. Druga tema bila je kreiranje zajedničke kampanje za 16 dana aktivizma i opća rasprava o povećanju vidljivosti preko društvenih medija. Prikupljeno je mnogo ideja, no najistaknutija je izrada različitih sadržaja (podcasta, dokumentaraca, reels, itd.) s BMK članovima.

Drugi fokus sastanka bio je novoosnovani regionalni pokret “Future 4 Youth regional movement” koji ima za cilj okupiti različite ideje i mišljenja civilnog društva, neformalnih grupa građana, roditelja, nastavnika i drugih dionika oko istog cilja – zagovaranje i rad na prevenciji nasilja, promovirati rodnu ravnopravnost i omogućiti zdravstveno obrazovanje u školama diljem Balkana. Ovaj pokret predstavlja sve urađeno u sklopu YMI projekta, svaku pozitivnu promjenu i uspostavljene radne skupine (mladi, odgajatelji, roditelji, civilno društvo) u lokalnim zajednicama.

Ovaj sastanak je bio uspješan i produktivan, i smatramo da će se ova odlična suradnja nastaviti na predstojećem regionalnom sastanku u Beogradu od 11.10 do 14.10.

Aktivnost je realizovana u okviru projekta Inicijativa mladića III (YMI – Young Men Initiative): “Promovisanje zdravijih životnih stilova i smanjenje interpersonalnog nasilja među mladima u Bosni i Hercegovini osporavanjem rodnih stereotipa III”, koji podržavaju Vlada Švicarske, OAK Fondacija, Austrijska razvojna agencija i CARE International Bosna i Hercegovina.