Protiv ovisnosti na Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga

Youth Power je jučerašnji dan obilježio kampanjom na temu „Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga“ koji se redovito obilježava svake godine 26. lipnja/juna. Kampanju su organizirali za članove Budi Muško Kluba Mostar i sve mlade koji su imali želju uključiti se u ove aktivnosti. Cilj je bio upozoriti mlade na problem zlouporabe droge te motivirati ih da zajedno u budućnosti rade na prevenciji ovog problema.

Kampanja je provedena kroz dvije aktivnosti. Prva aktivnost se sastojala od kratkog kviza znanja o problemima zlouporabe droga, gdje su članovi Budi Muško Kluba preko online platforme odgovarali na ponuđena pitanja. Nakon kviza održana je edukativna radionica.

Članovi su imali priliku educirati se o štetnom utjecaju droga na zdravlje ljudi. Također su razgovarali o tome kako bi oni stvorili društvo bez droga i kako bi oni u budućnosti radili na podizanju svijesti o ovom problemu i štetnim posljedicama koje droga donosi pojedincima, kao i cijelom društvu.

1987. godine, kao izraz svoje odlučnosti u jačanju djelovanja i suradnje u izgradnji društva bez droga, Generalna skupština Ujedinjenih naroda  proglasila 26. lipnja “Međunarodnim danom borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama”. Obilježavanje ovog dana ima za cilj upozoriti svjetsku javnost na sverastući problem zlouporabe droga te pozvati sve aktere na svjetskoj i nacionalnoj razini za aktivno uključivanje u postizanju zajedničkog cilja.