Srednjoškolci obilježili Svjetski dan nepušenja

“Žvači umjesto da pušiš!” , “Cigare te kvare!”, “Ugasi cigaru prije nego ona ugasi tebe!” , “Izaberi drugare nemoj cigare!” su samo neke od poruka koje su mladi Mostara danas poslali.

 

Volonteri i članovi organizacije Youth Power su svojim kreativnim naporima organizirali kampanju povodom Svjetskog dana nepušenja na području Mostara . Mladi  su izašli na ulice da podignu svijest građana o štetnosti pušenja i da kroz akciju potaknu ljude da smanje količinu pušenja i ukažu na moguće posljedice. Svojim kreativnim naporom odlučili su umjesto kutija s cigarama napraviti kutije slatkih užitaka. Na kutijicama su bile poruke protiv pušenja i njihov moto zamijenimo cigare žvakama.

Također, u sedam srednjih škola s područja HNK mladi su održali edukativne kampanje. Cilj kampanja koje su pripremali proteklih mjesec dana je bio skrenuti pozornost na problem sve većeg broja mladi koji počinju konzumirati cigarete a nisu svijesni posljedica.

Youth Power je za partnerske škole prethodni mjesec organizirao trening za planiranje kampanja gdje su nastojali aktivirati učenike da oni organiziraju kampanje povodom svjetskog dana nepušenja.

Aktivnosti su dio projekta “Promovisanje zdravijih životnih stilova” među mladima u BIH osporavanjem rodnih stereotipa”. Ovaj projekt je podržan od strane Švicarske Vlade I OAK Fondacije a implementira se uz podršku CARE International Balkans.