JAVNI POZIV ZA EVS U ESTONIJI

JAVNI POZIV ZA EVS U ESTONIJI

Objavljujemo javni poziv za 14 EVS projekata u Estoniji.

APLIKACIJSKI PROCES

-Pošaljite nam vašu popunjenu EVS formu : evs form 2017

-Motivacijsko pismo

-Deadline 26.02.2017 do 18:00 časova

-Poslati na adresu : asmir.yp@gmail.com

VAŽNO:

-pri popunjavanju EVS forme, molimo vas da budete što detaljniji. Vaša aplikacija bi trebala reflektirati zašto želite da učestvujete u tom projektu.

-Ukoliko ste zainteresirani za više od jednog projekta, molimo vas da označite po redosljedu ( stavite Naziv a ne broj redosljeda) I za svaki projekat različito motivacijsko pismo.

-Izabrani volonteri će biti pozvani na skype intervju

-Dio o popunjavanju SENDING ORGANIZACIJE ne trebate vi popunjavati.

1.) KÄO Day Care Centres MALEVA and PAE for Adults

4 VOLONTERA

KAO centar za odrasle ima dva centra u različitim dijelovima grada koji nude njegu usluge za odrasle osobe s mentalnim i višestrukim invaliditetom. 2 volontera ce biti u oba centra. Volonteri će asistirati Učiteljima tokom raznih aktivnosti i treninga zajedno sa klijentima.Volonteri ima mogućnost da ponudi svoje aktivnosti koje su prikladne klijentima. Projekat traje 9 mjeseci sa početkom u Oktobru mjesecu 2017 do Juli 2018

Poželjni profil volontera: Volonter bi trebao biti motiviran za rad sa ljudima sa raznim poteškoćama. Bilo bi dobro kada bi volonter imao predhodna iskustva, ali nije obavezno.Volonter bi trebao imati osjećaj samo incijativnosti, biti proaktivan i dobar sa stresnim situacijama i rutinskim aktivnostima. Osnovni Engleski je potreban.

 

2) KÄO Day Care Centre for Children  /

Kao centar za njegu djece nudi njegu za djecu sa mentalnim I višestrukim invaliditetom. Volonter će asistirati Učiteljima tokom raznih aktivnosti i treninga zajedno sa klijentima.Volonter ima mogućnost da ponudi svoje aktivnosti koje su prikladne klijentima. Projekat traje 9 mjeseci sa početkom u Oktobru mjesecu 2017 do Juli 2018

Poželjni profil volontera: Volonter bi trebao biti motiviran za rad sa ljudima sa raznim poteškoćama. Bilo bi dobro kada bi volonter imao predhodna iskustva, ali nije obavezno.Volonter bi trebao imati osjećaj samo incijativnosti, biti proaktivan i dobar sa stresnim situacijama i rutinskim aktivnostima. Osnovni Engleski je potreban.

3) Tallinna Tugikeskus JUKS – 2 volontera

JUKS nudi servis ljudima sa intelektualnim I teškočama u učenju. U razvoju centra klijenti uče  osnovne stvari potrebne za samostalan život ( kuhanje, čišćenje…) Volonter će asistirati Učiteljima tokom raznih aktivnosti i treninga zajedno sa klijentima,i da organizira svoje radionice.JUKS je veoma velik centar i mnogo toga se odvija, može se desiti da informacije ne stignu do svih relevantnih sudionika, s toga volonteri trebaju biti spremni na prilagođavanje situacijama na licu mjesta. Projekat traje 9 mjeseci sa početkom u Septembru mjesecu 2017 do Juna 2018.

Poželjni profil volontera: Volonter bi trebao imati poštovanje prema klijentima, i uzeti u obzir njihovu individualnu osobnost svakog klijenta. Open mind, tolerancija  i želja za učenjem i razvijanjem su veoma važni. Volonter bi trebao biti fleksibilan i nezavisan. Veoma je važno da volonter ima hrabrosti pitati za pomoć ako mu je potrebna.

 

 

4) Tallinna Puuetega Inimeste Koda  –

„Tallinn City’s Board of Disable people“ je kišobran organizacija za nekolicu razlicitih organizacija i centre u Tallinnu.Volonter će biti dio organizacije aktivnosti koji ima likovne radionice i ječine konverzacijske grupe.Glavni zadatak volontera će biti da pomaže menađeru pri izvršavanju radionica za ljude koji posjećuju centar. Kako centar organizuje mnogo događaja jedan dioa ktivnosti je isto tako i ketering i pomoć u kuhinji. Projekat traje 9 mjeseci sa početkom u Septembru 2017 do Juna 2018.

Poželjni profil volontera:Volonter bi trebao biti motiviran za rad sa ljudima sa različitim osobnosti i godinama.Volonter bi trebao imati dobre jezičke vještine i volju za pokazivanjem jezika drugima.Volonterov osjećaj za self incijativu i spremnost da organizuje različite aktivnosti za centar su veoma važne. To je idealna prilika da isprobate vaše ideje i razvijete vještine u različitim područjima.Dobro znanje Engleskog jezika.

5)   Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskus

Astangu centar za rehabilitaciju radi sa ljudima sa posebnim potrebamai jedinstven je centar u Estoniji I nudi različite usluge na temelju potreba klijenta I razvoju rehabilitacije u Estoniji I dijeljenja sposobnosti sa drugim pružiteljima usluga.Naša široka lepeza projekata I razvoja u kombinaciji sa našim glavnim procesom profesionalne rehabilitacije čine primarne djelatnosti našeg centra. Projekat traje 10 mjeseci. Od Septembra 2017 do Jula 2018

Poželjni profil volontera: Volonter bi trebao biti motiviran za rad sa ljudima sa raznim poteškoćama Volonterov osjećaj za self incijativu i otvorenost za centar su veoma važne.Također dobro poznavanje Engleskog jezika.

6) Tallinna Muumipere Creche

Rad u vrtiću sa djecom od 1,5 -3 godina. Projekat traje 9 mjeseci od Septembra 2017 do Juna 2018.

Poželjni profil volontera: Mlada osoba sa snažnom željom za rad sa malom djecom, kreativna, pro aktivna I komunikativna osoba.Prethodna iskustva ( čuvanje djece I sl) su veliki bonus. Potrebno osnovno znanje engleskog jezika

7) Tallinna Mutionu Kindergarten

Rad u vrtiću sa djecom od 2 -5 godina. Projekat traje 9 mjeseci od Septembra 2017 do Juna 2018.

Poželjni profil volontera: Mlada osoba sa snažnom željom za rad sa malom djecom, kreativna, pro aktivna I komunikativna osoba.Prethodna iskustva ( čuvanje djece I sl) su veliki bonus. Potrebno osnovno znanje engleskog jezika

 

 

 

 

 

8) Tallinna Kiikhobu Kindergarten

Kiikhobu vrtić ima preko 250 djece u rasponu od 2 do 6 godina. Volonter radi sa djecom od 4 do 6 godina. Volonter će asistirati učiteljima u svojim dnevnim aktivnostima s djecom. Projekat traje 9 mjeseci sa početkom u Septembru 2017 do Juna 2018

Poželjni profil volontera: Od volontera se očekuje da je ljubazan i osjećajna osoba, također volonter treba uzeti u obzir da i ako se ne osjeća kao uzor, da će ga djeca tako doživljavati. Društven i spreman za komunikaciju sa djecom iako ne poznaje lokalni jezik, u ovom slučaju Estonski ili Engleski je prednost

9) Tallinna Meelespea Kindergarten  – 2 volontera

Meelespea dječji vrtić je bio domaćin volonterima od 2011 godine. Oni su velika pomoć nastavnicima I primarni uzor djeci. Volonter će raditi sa djecom od 4 do  6 godina. Volonter će asistirati učiteljima u svojim dnevnim aktivnostima s djecom. Projekat traje 12 mjeseci. Sa početkom u Septembru 2017 do Septembra 2018.

Poželjni profil volontera: Od volontera se očekuje da je ljubazan i osjećajna osoba, također volonter treba uzeti u obzir da i ako se ne osjeća kao uzor, da će ga djeca tako doživljavati. Društven i spreman za komunikaciju sa djecom iako ne poznaje lokalni jezik. Poznavanje osnovnog Engleskog jezika je potrebno.

10) Tallinna Kadaka Basic School

Tallinn Kadaka Osnovna škola je osnovna škola,  koja radi na pojednostavljenom  državnom nastavnom programu i članu mreže posebne škole za djecu s posebnim potrebama. Misija škole je da : edukuje, trenira, razvija, rehabilitira i ispravi učenike škole, te da ih pripremi za samostalan život. U školi ima oko 146 učenika i 40 učitelja. Tallinn Kadaka osnovna škola je škola koja koristi ruski jezik kao primarni jezik. Volonter će pomagati učiteljima tako da bi volonter morao biti motiviran za učenje Ruskog jezika. Projekat traje 9 mjeseci počevši od Septembra 2017 do Juna 2018.

Poželjni profil volontera: Volonter koji je spreman za rad sa mladima sa posebnim potrebama i koji je motiviran da bude dio škole i odradi poslove koji su mu zadati. Dobre komunikacijske vještine su prednost i želja za pomaganje u razvoju mladih sa posebnim potrebama. Poznavanje Engleskog jezika je uslov, plus motivacija za učenje Ruskog jezika.

11) Circus Studio Folie

Circus studio folie je jedna od prvih cirkuskih škola u Estoniji koji inicitiraju cirkuske radionice. Folie nudi zračne akrobacije, žongliranje, klauniranje I akrobacije  radionice za mlade od 7 do 18 godina. Volonter će assistirati Liderima tokom radionice. Praviti vježbe za zagrijavanje za djecu I može pokrenuti svoje vlastite radionice.Projekat traje 10 mjeseci sa početkom u Septembru 2017 do Jula 2018.

Poželjni profil volontera: Bilo kakav kontakt sa cirkusnim akrobacijama, žongliranjem, dekoracija pozornice ili iskustvo u bilo kakvim nastupima je bonus ali nije obavezno.Potrebno je osnovno znanje engleskog.

 

 

12) Päevakeskus Vinger

Vinger nudi usluge za osobe sa intelektualnim poteškoćama I osobama sa poteškočama u učenju. U centru klijenti uče osnovne stvari kao npr: kuhanje, čišćenje i slično. Volonter će pomagati klijentima u svakodnevnim aktivnostima, I veoma je preporučeno da može osnovati svoje vlastite radionice. Projekat traje 10 mjeseci sa početkom u Septembru 2017 do Jula 2018

Poželjni profil volontera: Volonter bi trebao biti motiviran za rad sa osobama sa poteškoćama. Bilo bi dobro kada bi volonter imao prethodno iskustvo na ovom polju, ali nije obavezno. Volonter bi također trebao biti samoincijativan I pro aktivan. Potrebno je osnovno znanje engleskog jezika.

 

13) Maria ja Lapsed Asenduskodu – 2 volontera

Sirotište nudi različite usluge za više od 15 djece u dobi od 2 do 18 godina. Volonter će pomogati I asistirati mladim radnicima u sirotištu.Projekat traje 9 mjeseci sa početkom u septembru 2017 do Juna 2018

Poželjni profil volontera:Volonter bi trebao biti motiviran na rad sa djecom . Biti otvorenog uma I proaktivan. Neke posebne vještine kao umjetnost, , kreiranje filma I fotografija su bonus ali nisu odlučujući faktor u biranju volontera.Tuddulina je veoma malo mjesto oko 200 stanovnika. Tako da bi volonter trebao biti nezavisan I spreman da živi sam.

 

14) Häädemeeste Keskkool

Haademeeste srednja škola nalazi se u mirnom selu na Haademeste, Parnu županije u jugo-zapadu Estonije do Baltičkog mora. U školi ima 174 ulenika od dobi 7 do 19.Glavni zadaci volontera su pomaganje u školi I dječjem odjelu. Od volontera se očekuje da će pomoći nastavnicima sa nekim igrama I igranjem uloga tokom časova stranog jezika 1 ili 2 puta sedmicno. Osim toga očekujemo da volonter sudjeluje u organiziranju školskih događaja s nastavnicima izvannastavne aktivnosti I sudjelovati na sastancima studentske vlade.Također tu su I nakon škole časovi gdje učenici rade svoju domaću zadaću I provode vrijeme prije nego što se kući vrate autobusom. Projekat traje 9 mjeseci  s početkom u Septembru 2017 do Jula 2018.

Poželjni profil volontera: Volonter bi trebao biti motiviran za rad sa  djecom I mladih. Biti otvorenog uma I proaktivan. Neke posebne vještine kao umjetnost, , kreiranje filma I fotografija su bonus ali nisu odlučujući faktor u biranju volontera. Potrebno osnovno znanje Engleskog jezika.