Nastavak aktivnosti NOW putovanja

Naš EVS koordinator, Asmir Karailo, je u periodu od 22.11. do 29.11. posjetio Targu Mures – Rumunija kao dio razmjene učesnika projekta NOW Journey.  Naša organizacija je partner na ovom projektu čija je implementacija započela 29.07. aktivnošću razmjene mladih iz 10 zemalja širom svijeta.

2

Podsjećamo da se prva razmjena učesnika u sklopu projekta NOW održala u periodu 29.07. – 09.08.2016. kada je NOW tim uložio veliki trud i napor i uradio više nego odličan posao time što je izabrao sjajne učesnike i učesnice iz Grčke, Turske, Rumunije, Njemačke, Švicarske i Bosne i Hercegovine pa čak i pojedinih dijelova svijeta kao što su Maroko, Vijetnam, Kolumbija i Palestina. To su mladi, aktivni ljudi koji sa različitim životnim pričama i ciljevima ulažu velike napore u sebe te koji vjeruju da mogu biti dio velike promjene.

3 1

Nakon ovog prvog događaja učesnici su se vratili u svoje zemlje gdje su nastavili implementirati lične projekte uz podršku projektnog tima. Asmir Karailo, je u periodu od 22.11. do 29.11. posjetio Targu Mures – Rumunija i boravio je kod prijatelja kojeg je upoznao na razmjeni, Norby Szabo. Dobio je priliku da upozna druge kulture te da vidi stil života osobe s kojom je uparen tokom ovog projekta. Asmir je u sklopu posjete imao priliku da posjeti vrtić za djecu romske pripadnosti gdje oni provode razne aktivnosti i uče djecu o moralnim vrijednostima. Također je iskoristio priliku da posjeti kulturne znamenitosti mjesta u kojem je boravio.

4 5