Početak kampanje 16 dana aktivizma

Članovi Budi Muško Kluba Mostar su započeli aktivnosti u sklopu svjetske kampanje “16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama” pridruživši se članovim BMK Banja Luka i Sarajevo u flash mob akciji koja je održana 25.11.2016. u Banjaluci.

4

Rano jutro, 5:00 – možemo reći da je tada počelo dugo putovanje naših članova. Oni su autobusom krenuli na put prvo do Sarajeva a onda na krajnje odredište – Banja Luka. Nakon 7 sati putovanja pridružili su se BMK Banja Luka   na konferenciji koja je imala za cilj prikazati postignute rezultate u protekle 3 godine. Nakon konferencije je krenula i glavna aktivnost – flash mob. Da puno ne pišemo; uvjerite se sami kako je to sve izgledalo.

 

5  3

Za kraj; istina je da su naši članovi proveli 14 sata putujući (u oba smjera), istina je da su bili iscrpljeni i prespavali pola subote, istina je da im je možda bilo hladne i pomalo zagušljivo u autobusu ali isto tako je istina da su se super proveli družeći se s prijateljima iz cijele BiH i da su poslali snažnu poruku: NASILJU NAD ŽENAMA NEMA MJESTA U NAŠEM DRUŠTVU!

 

Svakako nastavite pratiti naše aktivnosti u sklopu ove kampanje.