Wellbeing in Diverse Youth Communities – WELLHOODY

  • Projekt: Wellbeing in Diverse Youth Communities – WELLHOODY
  • Trajanje projekta: 01.03.2022 – 01.07.2024
  • Projektna referenca: 2021-2-SE02-KA220-YOU-000049948
  • Iznos granta: 304.770€
  • Donor: Erasmus + Swedish Agency for Youth and Civil Society

Sažetak:

Projekt WELLHOODY omogućit će dobrobit zajednici kroz učenje mladih i proizvest će šire društvene koristi. Učenje mladih potaknut će sve članove zajednice da postanu sljedbenici međusobnog blagostanja, njegujući prihvaćanje i uključivanje u smislu različitosti.

WELLHOODY radi na tome da omogući i osigura uključivanje svih mladih u društvo. Strategija za mlade 2019.-2027. prepoznaje potrebu da se osigura sudjelovanje marginaliziranih mladih ljudi u svim procesima donošenja odluka i budu ključni igrači, posebice u procesima koji se tiču njihovih vlastitih prava, dobrobiti i interesa (Cilj 3). Istodobno, cilj 4 je postići bolju mentalnu dobrobit i okončati stigmatizaciju problema mentalnog zdravlja, čime se promiče socijalna uključenost svih mladih ljudi.

Wellbeing u raznolikim zajednicama mladih (WELLHOODY) inovativni je pristup koji će unaprijediti edukatore i zajednice MLADIH u rasno raznolike zajednice kako bi osnažili dobrobit mladih i prepoznali prednosti koje proizlaze iz različitosti. U tom procesu, oni će osposobiti mlade ljude da budu aktivni građani, potičući ih na izgradnju uključivih raznolikih zajednica mladih u kojima su svi dobrodošli i mogu sudjelovati.

Ciljevi projekta su:

Osnažiti edukatore za mlade (500+ edukatora) da motiviraju različite skupine mladih da uče, sudjeluju i druže se pružanjem novog resursa učenja i pristupa utemeljenog na dokazima za angažiranje učenika kroz “PR1 VODIČ ZA DOBRU PRAKSU”. Društvo će imati koristi od povećanog znanja o tome kako inspirirati različite zajednice prema zajedničkoj dobrobiti.

Opremiti edukatore za mlade, dionike u zajednici kao i agente za inkluziju, da u potpunosti iskoriste pozitivne učinke raznolikosti na dobrobit grupa mladih, kroz WELLHOODY otvorene obrazovne resurse (konačno dostavljeno za 500 MLADIH UČENIKA i dodatnih 50 edukatora za mlade tijekom života + testirano od 10)

Njegovati okruženje koje podržava mlade iz različitih sredina da mogu steći povjerenje u nove životne vještine: građansko sudjelovanje, planiranje budućnosti, druženje, komunikacija, briga o sebi, svjesnost, digitalne vještine putem WELLHOODY YOUTH CONNECTORS.

Omladinski radnici će dobiti razumijevanje o ciljnim skupinama, njihovim potrebama i ciljevima dobrobiti, interkulturalnoj komunikaciji (dosegnuti do 300+ edukatora, 50+ učenika)

Dijeliti otvoreni digitalni pristup informacijama, učenju i graditi bolje odnose. PLATFORMA I ONLINE TEČAJ olakšat će suradnju, kreirati i dodati dodatne materijale za učenje (angažirano 1000+ ljudi).