My Future Is Now

  • Projekt: My future is Now
  • Trajanje: 01.03.2021 – 31.08.2022
  • Iznos: 148.930 €
  • Partneri: STICHTING MASTERPEACE – Netherlands, SNAGA MLADIH/YOUTH POWER – Bosnia and Herzegovina, YOUTH POWER GERMANY EV – Germany, Asociatia MasterPeace – Romania, Peace Action Community Estonia, ACT FOR SOCIETY CENTRE – Albania, STICHTING AUTRES DIRECTIONS – Netherlands
  • Donor: Europe for Citizens 
  • Referenca625058-CITIZ-1-2020-1-NL-CITIZ-CIV

Sažetak:

My Future Is NOW ima za cilj potaknuti demokratsko i građansko sudjelovanje od 55 u dobi od 30 do 65 godina i 915 izravno i 600 indirektno uključenih mladih u 6 zemalja (Nizozemska, Njemačka, Bosna i Hercegovina, Albanija, Rumunjska i Estonija) s nižim obrazovanjem, koji do sada nisu pristupili nikakvom glasovanju i društvenom radu i mogli bi se smatrati ‘euroskepticima’. Naša teorija promjene temelji se na tri koraka u skladu sa Strategijom EU za mlade; “Engage, Connect and Empower”, kao pristup odozdo prema gore koji preferiramo iznad “tell-sell” odozgo prema dolje.

Poslovi i život, migracije i integracija i demokratski procesi bit će zajednička nit koja će im pomoći da se otvore, da razumiju mogućnosti za socijalni i društveni rad i da upoznaju svoje vršnjake u drugim zemljama EU.

18-mjesečno putovanje obuhvaća 3 dijela:

Prvi dio ima za cilj sudjelovanje i poticanje euroskeceptike koji će biti uključeni u demokratske i društvene aktivnosti. Oni će aktivno sudjelovati u igrama, vizualizirati svoje snove i dati povratne informacije putem anketa. Mi ćemo ih facilitirati na online platformama i stvoriti alat za dijeljenje u našoj većoj mreži EU.

Drugi dio povezuje i dovodi u razne percepcije kroz koje  ćemo stvoriti šire i bolje razumijevanje njihovih mogućnosti putem interaktivnih releja i velikih umova u svakoj zemlji.

Treći dio ima za cilj osnažiti ih putem znanja o procesima i  EU postignućima i otvaranju novih mreža i platformi za pokretanje projekata i aktivnosti.

Kao zajednička nit u 3 dijela za poticanje eurozeptika da se uključe, povežu i osnaže, izabrali smo 3 tematske dimenzije

  – radna mjesta i život: što je u njemu za mene, odvod mozga ili ostati i izgraditi budućnost, digitalna tranzicija

– Migracija i integracija: mobilnost, poštovanje, uključivost i ljudska prava

– demokracija: glasovanje kao pravo, sloboda govora, digitalizacije, lažne vijesti, društveni mediji, privatnost

Stream 1. “My voice matters” ima za cilj sudjelovati i poticati mlade euroskepttike da budu uključeni u demokratske i društvene aktivnosti. Razgovaramo na njihov jezik koristeći gamifikaciju, plakate kao vizualizaciju i interaktivne ankete.