50 sudionika prisustvovalo konferenciji “Great Minds Meeting” u Berlinu

Youth Power je organizirao 3. konferenciju “Great Minds Meeting” u okviru projekta “Digitalisation and innovation of Youth work methodology for inclusion of immigrants” koja se održala u Berlinu 9. lipnja 2022. godine. Jedan od glavnih ciljeva ove konferencije bio je inspirirati i razmijeniti prakse i iskustva, umrežavanje i pronalaženje rješenja o tome kako omladinski radnici mogu koristiti digitalizaciju na inovativan način kako bi povećali atraktivnost omladinskih aktivnosti i učinili ih ažurnim za bolji utjecaj na uključivanje i angažman marginaliziranih mladih ljudi.

Na početku konferencije bio je predstavljen projekt i projekltni partneri. Kasnije su predstavljeni intelektualni rezultati ovog projekta te je prvi dio zaključen raspravom, komentarima i idejama sudionika o ovom projektu. Sljedeća aktivnost bila je panel diskusija na kojoj su naši Youth Power članovi razgovarali o aktualnim aktivnim projektima, programu Erasmus+ i svojim iskustvima vezanim za omladinski rad. Naš CEO Armin Čerkez imao je priliku otvoriti ovu panel diskusiju te je govorio o izazovima koje je imao u omladinskom radu te koliko je COVID-19 utjecao na naš rad. Nedim Mičijević, Youth Power program menadžer, objasnio je sudionicima više o našoj novoj “E-learning” platformi s raznim edukativnim radionicama koja je namijenjena mladima i omladinskim radnicima. Online tečajevi su besplatni, interaktivni i korisni svima koji žele unaprijediti svoje znanje vezano za omladinski rad. Franjo Brkan, izvršni direktor Youth Power Njemačka, govorio je o doprinosu Youth Power organizacije ljudima u Ukrajini koji su pogođeni ratom i dotaknuo se socijalnog centra Youth Power, projekta koji već provodimo dvije godine u Njemačkoj. Panel raspravu je zaključio Amar Hamzić, Youth Power program menadžer, koji je podijelio s nama svoje EVS iskustvo u Hrvatskoj i Estoniji. Pričao je o svom putu od prvih dana u omladinskom radu te kako je napredovao i danas je ponosni član Youth Powera.

Nakon panel diskusije odradili smo radionicu o tome kako koristiti intelektualne rezultate, a cijela konferencija je završena aktivnošću “Escape room” pod nazivom “Vanzemaljci žele znati što je migracija”. “Vanzemaljci žele znati što je migracija” je jednostavna i brza “Escape room” igra s ciljem razumijevanja nekih osnovnih pojmova vezanih uz migraciju i pružanja zabavnog i uzbudljivog iskustva učenja za mlade.

Projekt ““Digitalisation and innovation of Youth work methodology for inclusion of immigrants” odgovara potrebama naših mladih i omladinskih radnika, te je u skladu s najnovijim otkrićima na europskoj razini da postoji potreba za inovativnim pristupom omladinskom radu prema mladima koji puno vremena provode online i više ne posjećuju (lokalne) centre/klubove za mlade. Ovim projektom želimo dodatno osnažiti naše omladinske radnike u inovativnom korištenju digitalizacije i metodologije gamifikacije u redovnom radu s mladima (uključujući imigrante) u našim zajednicama, kako bismo povećali atraktivnost aktivnostima u sklopu omladinskog rada i kako bismo ih ažurirali radi boljeg utjecaja na uključivanje i angažman marginaliziranih mladih imigranata. Ovo je treći put da Youth Power organizira konferenciju Great Minds Meeting i u bliskoj budućnosti planirane su mnoge druge slične alktivnosti. Druga konferencija održana je u Berlinu prošle godine u studenom, a prva 2019. godine u Mostaru.