Trodnevna obuka za mlade Budi Muško Kluba Mostar

U periodu od 11.01.2022. do 13.01.2022. Youth Power je organizirao trening za članove Budi Muško Kluba na Rujištu. Na trodnevnom treninga članovi su imali priliku da se upoznaju s novom Koordinatoricom mladih u Youth Power-u, te da predstave sebe i svoj rad u klubu. Povod treninga je razvijanje plana aktivnosti za 2022. godinu , te unaprjeđenje aktivnosti kluba.

Prvi dan treninga djevojke i mladići su iskoristili za upoznavanje, razgovor o dosadašnjim aktivnostima Budi Muško Kluba Mostar, te razgovor o mogućim inovacijama u postojanju i radu kluba. Zajedno su analizirali što može ostati u daljnjem radu , što treba promijenili i kako to učiniti. Kraj dana je iskorišten za bolje upoznavanje mladih iz kluba s novom Koordinatoricom za mlade. 

Drugi dan treninga je bio pun aktivnosti, a neke od njih su radionice IInovacije i Plan za 2022. Radionica Inovacije je kreirana s ciljem da članovi kluba pridonesu u aktivnostima kluba kao što su sastanci, akcije i društvene mreže. U toj radionici je bilo uočljivo da su mladi puni novih ideja koje ćemo nastojati primijeniti. Za radionicu plana 2022. članovi su bili podijeljeni u 4 grupe te je svaka grupa kreirala aktivnosti i ideje za sastanke jednog kvartala godine. Prezentacije planova su bile proaktivne i prožete s puno novih ideja i aktivnosti s ciljem  promocije zdravih životnih stilova među mladima, prevencije nasilja i prevencije zloupotrebe alkohola i opojnih sredstava.

Zadnji dan treninga je zaokružen edukativnim kvizom, nakon kojeg smo napravili zaključke za buduće aktivnosti Budi Muško Kluba Mostar. 

Nakon završenog trodnevnog treninga nastavljamo raditi na promociji zdravih životnih stilova i stvaranju boljeg i sigurnijeg okruženja za sve nas.

Aktivnost je realizovana u okviru projekta Inicijativa mladića III (YMI – Young Men Initiative): “Promovisanje zdravijih životnih stilova i smanjenje interpersonalnog nasilja među mladima u Bosni i Hercegovini osporavanjem rodnih stereotipa III”, koji podržavaju Vlada Švicarske, OAK Fondacija, Austrijska razvojna agencija i CARE International Bosna i Hercegovina.