CARE International u posjeti organizaciji YP

U utorak 9.5. John Crownover (programski savjetnik CARE International Balkans) je posjetio našu organizaciju s Thomas Reynolds-om, koji je vice-president CARE International SAD.
Thomas surađuje s ekspertima iz područja roda, seksualno-reproduktivnog zdravlja, edukacije, društvenog poduzetništva, odnosa unutar vlasti itd. Njegova posjeta je bila prilika da se upozna s radom naše organizacije te rezultatima postignutim u sklopu projekta “Promovisanje zdravijih životnih stilova među mladima u BiH osporavanjem rodno zasnovanih stereotipa”. Razgovarali smo o počecima našeg rada, projektima koje smo dosad uspješno implementirali te planovima za budućnost. 
Drugi dio posjete je bio rezervisan za razgovor s Eminom Jusufbegović, stručnom savjetnicom za osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje pri Ministarstvu obrazovanje, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-Neretvanskog Kantona. Ona se osvrnula na saradnju koju Youth Power ima s ovim ministarstvom od početka rada, te istakla kako je minsitarstvo zadovoljno dosad postignutim rezultatima i računa na YP kao pouzdanu partnersku organizaciju pri implementaciji raznih vrsta aktivnosti.
Posjeta je završena razgovorom s mladićima koji su dio aktivnosti projekta – Budi Muško Kluba Mostar. Gosti su imali priliku čuti više o tome šta to ovaj projekat predstavlja za mlade ljude, koliko je bitno postojanje Budi Muško Kluba te koliko projekat utiče na mlade ljude u vidu pozitivnih promjena u stavovima i mišljenju.