Nastavak uspješne suradnje sa srednjim školama iz HNK

Nevladina organizacija Snaga Mladih je 19. veljače 2018. godine  organizirala sastanak  sa pedagozima i ravnateljima škola na području Mostara u sklopu projekta „Promovisanje zdravijih životnih stilova među mladima u BIH osporavanjem rodnih stereotipa“  s ciljem da se predstavi program , dostignuća programa u prethodnih 10 godina te planovi za sljedeće tri godine.

Ravnatelji su imali priliku da saznaju više o osnovi ovog programa, istraživanjima provedenim u prethodnim fazama te relevantnim podatcima iz istraživanja provedenog u prethodnoj fazi programa. Predstavljene su aktivnosti koje su planirane za sljedeće tri godine. U suradnji sa pedagozima srednjih škola, koje su udružene u ovaj projekt, bit će održan sastanak za usavršavanje pedagoga srednjih škola na korištenje priručnika program Mladi i metodologije u srednjim školama.

Pedagozi će na osnovu zaključka ovog sastanka i tijekom stručnog usavršavanja za pedagoge formirati plan aktivnosti za svoje škole i te aktivnosti će biti provedene u naredne tri godine. Ova aktivnost je provedena u suradnji sa Zavodom za školstvo, Pedagoškim zavodom i Ministarstvom obrazovanja  nauke, kulture i sporta HNK. Ovaj projekt je podržan od strane Švicarske Vlade i OAK Fondacije a implementira se uz podršku CARE International, Balkans.