Početak uspješne suradnje u Zapadnohercegovačkoj Županiji

U srijedu, 6.12.2017. je održan sastanak s predstavnicima Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke te ravnateljima i pedagozima srednjih škola iz Posušja, Ljubuškog, Gruda i Širokog Brijega. Svrha sastanka je bila prezentacija predstojećih aktivnosti i potpisivanja Memoranduma o razumijevanju.

Naša organizacija je nastavila s razvojem svojih aktivnosti i prenošenjem pozitivnih iskustava na prevenciji nasilja i promociji zdravih životnih stilova u drugim županijama.  Cilj aktivnosti novog projekta i nove suradnje je doprinos poboljšanju standarda i angažmana za suzbijanje nasilja nad ženama i nasilja u obitelji u Županiji Zapadnohercegovačkoj. To će biti postignuto poboljšavanjem ravnopravnog društvenog odgovora na obiteljsko i rodno zasnovano nasilje angažiranjem mladića i žena u izazovnim društvenim normama. Integriranjem učinkovite i dokazane metodologije obrazovanja i društvene promjene u formalno obrazovanje, projekt će pružiti održivo rješenje koje će osposobiti generacije srednjoškolaca da prepoznaju, identificiraju, adekvatno reagiraju i spriječe nasilje.

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke je važan partner i jedan od glavnih nosilaca aktivnosti na području lokalnih zajednica i škola gdje se aktivnosti implementiraju. Projektom će biti uključene Srednja škola Antuna Branka Šimića Grude, Gimnazija Ljubuški, Srednja strukovna škola Posušje i Gimnazija fra Grge Martića Široki Brijeg. Profesori, pedagozi i učenici škola će biti uključeni u aktivnosti ovog projekta koje obuhvataju edukaciju osoblja i vršnjačkih edukatora, vršnjačke radionice, kampanje i kamp liderstva.

Aktivnost je realizovana u sklopu projekta “Sveobuhvatni pristup u uključivanje mladića u prevenciju nasilja nad ženama i nasilja u obitelji na području Zapadnohercegovačke županije”.