Uspješno realizirana obuka profesora u Livnu

Naša organizacija, u saradnji s partnerima Centar za građansku suradnju iz Livna i Asocijacija XY iz Sarajeva, je u četvrtak 7.12.2017. uspješno realizirala trening za profesore Srednje strukovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića iz Livna. 

Na početku obuke, partneri su iskoristili vrijeme da predstave svoj rad kao i trenutni projekat. Nakon toga se s profesorima razgovaralo o tome šta je nasilje i gdje je sve nasilje prisutno u svakodnevnom životu mladih ljudi. John Crownover je iskoristio priliku da prisutnima predstavi Program Mladi te kako je ova metodologija razvijena i koje sve aspekte rada s mladima obuhvata. Emina Jusufbegović, savjetnica pri Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK je profesorima predstavila proces akreditacije koji je provelo navedeno ministarstvo u saradnji s našom organizacijom. Obuka je završena sa zaključcima i planovima za naredni period.

Ova aktivnost je realizirana u  okviru UN Women projekta “Standardi i angažman za sprječavanje nasilja nad ženama i porodičnog nasilja u Bosni i Hercegovini”, koji finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju.