POZIV ZA OMLADINSKE ORGANIZACIJE

POZIV ZA PRIJAVU NEVLADINIH ORGANIZACIJA ZA SUDJELOVANJE U PROJEKTU „Sveobuhvatni pristup u uključivanje mladića u prevenciju nasilja nad ženama i nasilja u obitelji na području Zapadnohercegovačke županije“

 

Nevladina organizacija Snaga Mladih / Youth Power je započela provedbu novog projekta, koji je jedan od ciljeva jačanje kapaciteta i ostvarivanje suradnje između nevladinih organizacija i nadležnih državnih institucija na području Zapadohercegovačke županije s ciljem prevencije nasilja nad ženama i nasilja u obitelji na području ove županije.

Projekat se provodi u periodu 1.8.2017. – 30.9.2018. na području 4 grada / lokalne zajednice:

  • Grude
  • Ljubuški
  • Posušje
  • Široki Brijeg

Ovaj projekat predstavlja nastavak uspješnih aktivnosti Youth Power-a na području prevencije nasilja i vršnjačke edukacije. Pored izravne suradnje sa školama i provedbe aktivnosti, Youth Power je posvećen poboljšanju resursa lokalne zajednice i dijeljenju pozitivnih praksi i iskustava s drugim organizacijama.

Projekat će promicati pozitivne maskulinitete i inovativne pristupe razvoja mladih za rad sa mladima za vrijeme kritičnog razdoblja adolescencije kako u formalnom obrazovnom sustavu tako i kroz rad sa mladima u zajednici. Prethodna istraživanja o mladim ljudima provedena od strane Youth Power-a i partnera CARE International-a, Asocijacije XY i Perpetuum Mobile su istakla nedostatak znanja i vještina kod velikog broja mladih ljudi u smislu rješavanja problema nasilja u njihovim životima. Program će također osnažiti kapacitete organizacija putem obuka edukatora, istraživača, volontera, uposlenika i omladinskih radnika.

 

Cilj našeg rada u lokalnim zajednicama je osnaživanje lokalnih resursa i širenje iskustva. Ovim putem pozivamo sve zainteresovane omladinske organizacije koje djeluju na području Gruda, Ljubuškog, Posušja i Širokog Brijega a provode aktivnosti s mladima; da se prijave na sudjelovanje u ovom projektu.

Kandidatima će biti ponuđena obuka osoblja te osnaživanje i mentorstvo za razvijanja i provedbu ovakvih i sličnih projekta.

Uvjet za prijavu: omladinske organizacije moraju imati sjedište u jednoj od 4 lokalne zajednice ili imati dokaz o ranije provedenim aktivnostima u jednoj od 4 lokalne zajednice (Grude, Ljubuški, Posušje, Široki Brijeg).

 

Ukoliko ste zainteresovani za sudjelovanje u ovom projektu te da time osnažite kapacitete svoje organizacije za provedbu aktivnosti i projekata koje za cilj imaju prevenciju nasilja potrebno je prijaviti putem linka:

https://goo.gl/SG4VBs

 

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas putem maila: info@youth-power.org

 

 

Poziv je otvoren do 08.11.2017. godine do 12:00