Nagrada za najinovativniji edukativni program u svijetu

Program Young Men Initiative / Inicijativa mladića je 6.10.2017. dobio nagradu za najinovativniji edukativni program za rad s mladima u 2017. godini. Nagradu dodjeljuje GENE – Global Education Network Europe – koji nastoji prepoznati važnost inovacija u globalnom obrazovanju kroz nagradu za inovaciju za globalnu edukaciju. Dodjela nagrada je bila u Cipru, u glavnom gradu Nicosia.

Nagrada je namijenjena koristima Global Education projektima koji donose pozitivne promjene i otvaraju oči i umove ljudima svijeta, lokalno i globalno. Ona promiče inicijative Globalnog obrazovanja koje mogu donijeti ovu promjenu kroz kreativnost, sudjelovanje, izravnu akciju, sinergije i inovativnost te u konačnici potaknuti javnu politiku.

Organizacija Youth Power / Snaga Mladih ovaj program implementira na području grada Mostara od 2013. godine. Kroz program je dosad edukovano preko 1000 djevojaka i mladića iz srednjih škola, 200 mladih je imalo priliku da putuju u druge gradove BiH i u zemlje EU te je održano preko 50 edukativnih kampanja i uličnih akcija