Snaga mladih žena u poduzetništvu

Od 27.9. do 3.10. u Zadru je održan evaluacijski sastanak učesnika na projektu ”Young Women Entrepreneurs”. Ovaj projekat se sastoji od dvije glavne aktivnosti: trening kursa koji je već održan u martu, u Mostaru i evaluacijskog sastanka koji se je sad održan u Zadru. 

 

Projekt “Young Women Entrepreneurs” prevazilazi stereotipe i diskriminaciju u našim zajednicama i pruža kvalitetnu potporu mladim ženama da započnu svoja poduzeća. To je prilično inovativno u našim zajednicama, iako na razini EU postoje dosta mehanizama podrške za žensko poduzetništvo.
Cilj projekta je “opremiti” mlade žene s nizom vještina potrebnih za rad na osobnom razvoju u područjima učenja, stvaranju mogućnosti samozapošljavanja i dijeljenju vrijednih vještina među vršnjacima.

Na evaluacijskom sastanku su bili prisutni učesnici iz partnerskih organizacija iz Srbije, Hrvatske, BiH, Italije, Slovačke, Makedonije, Slovenije, Albanije i Crne Gore. Učesnici su, na evaluacijskom sastanku, podijelili iskustva tokom implementacije edukativnih radionica u svojim lokalnim zajednicama. Zajednički su evaluirali projekat i prezentirali set savjeta i mjera za implementaciju ovakvih i sličnih projekata u budućnosti.