Gradimo zidove mira

Projekt “Walls of connection” je pokrenut od organizacije MasterPeace koji se održava u mnogim zemljama svijeta. U suradnji sa nevladinom organizacijom Snaga Mladih i tvrtkom AkzoNobel,koji su nam donirali potrebni materijal za ovaj projekt, projekt se ponovno održao 29.rujna u Mostaru. U suradnji sa Osnovnom školom Ivana Gundulića Mostar oslikavali smo zid na školskom igralištu. Članovi i volonteri organizacije Snaga Mladih,zajedno sa učenicima osnovne škole, su ocrtavali zid u cilju da promoviraju mir u gradu Mostaru.

Cilj ovog projekta jest promocija mira i suživot u gradovima poput Mostara, Sarajeva i Bratunca kroz šarene, pozitivne crte umjetnika. Kreacijom iznad destrukcije društva, sistema i života te dijalog umjesto predrasuda je ono što su  mladi iz Mostara danas pokazali da je moguće kroz zajednički rad.

U narednih mjesec dana ovaj projekt će se završiti u Bratuncu te ćemo tako građane ovih gradova napomenuti na mir kroz kreativan rad mladih ljudi, a šira javnost će moći vidjeti iste priče u drugim gradovima, kao i državama širom svijeta.