JAVNI POZIV ZA EVS U ESTONIJI

Objavljujemo javni poziv za 4 EVS projekata u Estoniji.

APLIKACIJSKI PROCES

– Pošaljite nam vašu popunjenu EVS formu :  evs form 2017

– Motivacijsko pismo

– Deadline 30.07.2017 do 18:00 časova

– Poslati na adresu : asmir@youth-power.org

VAŽNO:

-pri popunjavanju EVS forme, molimo vas da budete što detaljniji. Vaša aplikacija bi trebala reflektirati zašto želite da učestvujete u tom projektu.

-Ukoliko ste zainteresirani za više od jednog projekta, molimo vas da označite po redoslijedu ( stavite Naziv a ne broj redoslijeda) I za svaki projekat različito motivacijsko pismo.

-Izabrani volonteri će biti pozvani na skype intervju

-Dio o popunjavanju SENDING ORGANIZACIJE ne trebate vi popunjavati.

 

1.) KÄO Day Care Centres MALEVA and PAE for Adults

4 VOLONTERA

KAO centar za odrasle ima dva centra u različitim dijelovima grada koji nude njegu usluge za odrasle osobe s mentalnim i višestrukim invaliditetom. 2 volontera ce biti u oba centra. Volonteri će asistirati Učiteljima tokom raznih aktivnosti i treninga zajedno sa klijentima.Volonteri ima mogućnost da ponudi svoje aktivnosti koje su prikladne klijentima. Projekat traje 9 mjeseci sa početkom u Oktobru mjesecu 2017 do Juli 2018

Poželjni profil volontera: Volonter bi trebao biti motiviran za rad sa ljudima sa raznim poteškoćama. Bilo bi dobro kada bi volonter imao predhodna iskustva, ali nije obavezno.Volonter bi trebao imati osjećaj samo incijativnosti, biti proaktivan i dobar sa stresnim situacijama i rutinskim aktivnostima. Osnovni Engleski je potreban.

 

 

2) Tallinna Tugikeskus JUKS – 2 volontera

JUKS nudi servis ljudima sa intelektualnim I teškočama u učenju. U razvoju centra klijenti uče  osnovne stvari potrebne za samostalan život ( kuhanje, čišćenje…) Volonter će asistirati Učiteljima tokom raznih aktivnosti i treninga zajedno sa klijentima,i da organizira svoje radionice.JUKS je veoma velik centar i mnogo toga se odvija, može se desiti da informacije ne stignu do svih relevantnih sudionika, s toga volonteri trebaju biti spremni na prilagođavanje situacijama na licu mjesta. Projekat traje 9 mjeseci sa početkom u Septembru mjesecu 2017 do Juna 2018.

Poželjni profil volontera: Volonter bi trebao imati poštovanje prema klijentima, i uzeti u obzir njihovu individualnu osobnost svakog klijenta. Open mind, tolerancija  i želja za učenjem i razvijanjem su veoma važni. Volonter bi trebao biti fleksibilan i nezavisan. Veoma je važno da volonter ima hrabrosti pitati za pomoć ako mu je potrebna.

 

 

3) Tallinna Puuetega Inimeste Koda  –

„Tallinn City’s Board of Disable people“ je kišobran organizacija za nekolicu razlicitih organizacija i centre u Tallinnu.Volonter će biti dio organizacije aktivnosti koji ima likovne radionice i ječine konverzacijske grupe.Glavni zadatak volontera će biti da pomaže menađeru pri izvršavanju radionica za ljude koji posjećuju centar. Kako centar organizuje mnogo događaja jedan dioa ktivnosti je isto tako i ketering i pomoć u kuhinji. Projekat traje 9 mjeseci sa početkom u Septembru 2017 do Juna 2018.

Poželjni profil volontera:Volonter bi trebao biti motiviran za rad sa ljudima sa različitim osobnosti i godinama.Volonter bi trebao imati dobre jezičke vještine i volju za pokazivanjem jezika drugima.Volonterov osjećaj za self incijativu i spremnost da organizuje različite aktivnosti za centar su veoma važne. To je idealna prilika da isprobate vaše ideje i razvijete vještine u različitim područjima.Dobro znanje Engleskog jezika.

4)   Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskus

Astangu centar za rehabilitaciju radi sa ljudima sa posebnim potrebamai jedinstven je centar u Estoniji I nudi različite usluge na temelju potreba klijenta I razvoju rehabilitacije u Estoniji I dijeljenja sposobnosti sa drugim pružiteljima usluga.Naša široka lepeza projekata I razvoja u kombinaciji sa našim glavnim procesom profesionalne rehabilitacije čine primarne djelatnosti našeg centra. Projekat traje 10 mjeseci. Od Septembra 2017 do Jula 2018

Poželjni profil volontera: Volonter bi trebao biti motiviran za rad sa ljudima sa raznim poteškoćama Volonterov osjećaj za self incijativu i otvorenost za centar su veoma važne.Također dobro poznavanje Engleskog jezika.