Uspješno održan kamp za lidere i edukatore

U Crikvenici, Hrvatska, je uspješno održan kamp za vršnjačke edukatore i lidere, koji je okupio 25 mladića i djevojaka iz Mostara, Sarajeva i Banjaluke. Kamp je realizovan u skopu projekta „Promovisanje zdravijih životnih stilova među mladima osporavanjem rodnih stereotipa“, a održan je u periodu 03. do 07.07.2017.

 

Kamp je nastavak aktivnosti koje se realizuju na području cijele države s ciljem promocije zdravih životnih stilove među mladima. Kroz kombinaciju edukativnih radionica i kampanja povezanih sa životnim stilovima, projekat istražuje vrijednosti mladih te izazove s kojima se oni susreću kroz svoje odrastanje u zdrave mlade ljude. Projekat istražuje teme poput rodne ravnopravnosti, nasilja, odgovornog seksualnog zdravlja, alkohola i droga. Cilj je promovisati pozitivne vrijednosti i ponašanja te doprinjeti dugoročnijim zdravim životnim stilovima.

 

Program kampa koji je održan u Crikvenici je nastavak aktivnosti iz prethodne školske godine u koje su bili uključeni naši budući omladinski edukatori i lideri. 7 mladih iz naše organizacije je imalo priliku da steknu nova znanja, vještine te iskustva tokom 5 dana kampa.