Let’s Colour Walls of Connection! Sarajevo

Projekt “Walls of Connection” pokrenut od organizacije MasterPeace se održava u zemljama svijeta. U suradnji s NVO Snaga Mladih iz Mostara, ovaj projekt se radi u tri grada naše države. 9.6. i 10.6. je završen drugi dio projekta u Sarajevu. U suradnji sa Osnovnom školom Ilidža oslikavali smo zid na školskom igralištu. Volonteri naše organizacije su prvog dana crtali temelje a danas su učenici dovršili započete radove. Tvrtka AkzoNobel je donirala boje za ovu aktivnost.

U narednih mjesec dana slična aktivnost će se implementirati i u Bratuncu. Cilj ovog projekta jeste promocija mira i suživota u gradovima poput Mostara, Bratunca, kao i Sarajeva kroz šarene, pozitivne crte umjetnika. Kreacijom iznad destrukcije društva, sistema i života; te dijalogom umjesto predrasudom je ono što su mladi iz Sarajeva prethodna dva dana pokazali da je moguće kroz zajednički rad.

Ovim projektom se promovira volonterizam gdje se učešćem, znanjem i aktivizmom stiče iskustvo, nove vještine, rad u grupi i nova poznanstva. Građani Sarajeva su napomenuti na mir kroz kreativan rad mladih ljudi, a šira javnost će moći vidjeti iste priče u drugim gradovima, kao i državama širom svijeta.